När det som du aldrig trodde skulle drabba dig drabbar dig




Svenska ungdomars största fasa. Kaffet fastnar i halsgropen. En ihållande rysning sprider sig från benmärgen till varenda nervslut i kroppen. Dom som inte förlamas och omedelbart hamnar i en komaliknande fosterställning på parkettgolvet brukar oftast lyckas ta sig till hallen i ett desperat försök att ta sig till en annan data, där deras föräldrar slutligen hittar deras lealösa kroppar med skohornet i handen och fradga sipprandes nerför kinden på golvet.

Samhällets nya stora folksjukdom är ett faktum. Eftersom västerländsk sjukvård fortfarande lever kvar på 70-talet när det gäller ungdomar ser jag det som min plikt att informera och upplysa. När slår det till? Kan det hända vem som helst? Hur skyddar jag mig?

Håll dig till dom här instruktionerna så kommer du förmodligen klara dig igenom din ungdom från detta

1. Förbered dig!

Låt det inte komma som en chock, anta istället: det kommer hända mig förr eller senare. Låt det bli en del av din personliga mentalitet.

Se till att det finns alternativa uppkopplingar nära till hands i hemmet eller där du befinner dig. Om det är din uppkoppling det är fel på eller om ditt ip-nummer är blockat är det bra att ha en annan dator tillhands. Behöver nödvändigtvis inte vara en dator, räcker med att du kan gå in via mobil m.m.

Informera din omkrets. Prata med familjen och vänner så att de vet hur de ska agera om det inträffar.

2. Försvara dig

Drabbas inte av panik när det inträffar. Skriv in adressen igen, om du tex råkar skriva www.facebook.com/f med någon ofrivillig symbol på slutet kan det dyka upp en errorindikation, så dubbelkolla adressfältet.

Om problemet kvarstår pratas du vid med dina msn-kontakter om de upplever samma problem osv. Om inte kan du bege dig till en av dina kontakters datorer.

Om msn inte heller fungerar ska du omedelbart ringa ett visst tresiffrigt nummer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0